Gegratineerde pasta met champignons geitenkaas ham en gedroogde tomaat

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gegratineerde pasta met champignons geitenkaas ham en gedroogde tomaat

    Gegratineerde pasta met champignons geitenkaas ham en gedroogde tomaat

    Gegratineerde pasta met champignons geitenkaas ham en gedroogde tomaat

Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram penne of andere pasta
3 teentjes knoflook
1 pakje room culinair
125 gram zachte geitenkaas (zonder korst)
3 eetlepels fijngesneden basilicum
150 gram rauwe ham dikkere plakken
1 eetlepel olijfolie
250 gram champignons
½ eetlepel honing
5 gedroogde tomaten op olie
100 gram pittige geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Snij de rauwe ham in smalle reepjes.
Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snij ze in reepjes.
Pel de teentjes knoflook.
Verwarm de room culinair en laat hierin de knoflook in hun geheel op een laag vuur plm. 10 minuten zachtjes trekken.
Neem de knoflook uit de saus.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verkruimel de geitenkaas en roer deze samen met de honing en de gesneden basilicum door de room.
Voeg de rauwe ham, gedroogde tomaten en de champignons toe.
Roer de saus door de pasta.
Doe de pasta in een vuurvaste schaal.
Bestrooi de pasta met de kaas en zet deze in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten