Mhencha

  • Marokkaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2007
  • Mhencha

    Mhencha

    Mhencha

marokaans taart recept, die ik deze week voor het eerst heb uit geprobeert en het is echt smullen, filodeeg met amandelspijs en amandeltjes heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 pakje filodeeg (diepvries),
ontdooid
1 citroen, gewassen
350 g amandelspijs
3 eieren
3 theel. kaneelpoeder
ca. 100 g boter, gesmolten
ca. 30 g amandelschaafsel
3 eetl. poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vouw de filodeegvelletjes uit en dek ze af met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Rasp heel dun het geel van de citroenschil af. Prak de spijs los met citroenrasp, 2 losgeklopte eieren en 1 theelepel kaneelpoeder. Verdeel de spijs in 10 gelijke stukken en vorm van elk een dunne ronde staaf met een lengte van 10 cm. Kwast 2 deegvellen in met gesmolten boter en leg ze op elkaar. Leg twee staafjes spijs tegen elkaar vlak langs de rand van de deeglap, maar laat aan het eind circa 3 cm ruimte vrij. Rol de deeglap op met het spijs erin. Maak zo nog vier spijsrollen. Dek deeg en rollen tussentijds af met de vochtige doek.

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 175-180°C (160°C heteluchtoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg één spijsrol in de vorm van een krans midden op de bakplaat en eindig met het open einde. Schuif hier de tweede rol in en rol de krans verder op. Verbind zo ook de andere deegrollen en vouw het einde dicht. Bestrijk de krans met de helft van het derde losgeklopte ei. Schuif de bakplaat middenin de oven en bak het 20 minuten. Neem de bakplaat uit de oven, draai de krans om en bestrijk deze met de rest van het losgeklopte
ei en strooi er amandelschaafsel over. Temper de oven tot 150°C (140°C hetelucht). Bak ook deze kant 20 minuten. Laat de amandelkrans buiten de oven afkoelen. Meng de poedersuiker met de rest van het kaneelpoeder en bestuif de krans hiermee.

Bron

boodschappen

Laatste reacties

marjamaria3 avatar
marjamaria3 11-11-2007

heb het meegenomen van je. liefs marja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten