appelflappen met marsepein en chocolade

  • Banket
  • 20-30 min.
  • appelflappen met marsepein en chocolade

    Appelflappen met marsepein en chocolade

    Appelflappen met marsepein en chocolade

proeven is nog vaker bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 reep bittere chocola (75 g)
1 pakje diepvries bladerdeeg
(10 stuks van 10x10 cm)
2 appels
2 eetl. citroensap
2 eetl. verkruimelde marsepein of amandelspijs
1 losgeklopt ei


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de reep chocola in piepkleine stukjes. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de geschilde appels in parten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in kleine blokjes. Wentel de blokjes door het citroensap om verkleuren te voorkomen. Roer de appelstukjes, marsepein en chocola door elkaar. Bedek de bakplaat van de oven met een vel bakpapier.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een snijplank op het aanrecht. Schep in het midden van elk plakje een hoopje van het appelmengsel. Bestrijk de zijkanten van de plakjes deeg met water. Vouw het deeg diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk de randen nog eens met de tanden van een vork aan. Leg de flapjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de flapjes met behulp van een kwastje met losgeklopt ei. Bak de flapjes in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig. Dien meteen op.

Bron

boodschappen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

greetje5 avatar
greetje5

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten