1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Mijn Pompoensoep

Mijn Pompoensoep

Door: naus_marijke

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2007

Ingrediënten 6 personen


1 kg pompoen
2 grote oranje paprika's
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 potje gedroogde tomaten met mascarpone
3 kippenbouillon tabletten
1 liter water
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 dl room, vers gemalen peper, zout
bieslook en/of peterselie


Verder heb je nodig


1 Blender
1 Soeppan

Mijn Pompoensoep
Mijn Pompoensoep

Een verukkelijke herfstsoep!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pompoen in blokjes, snipper de ui en de tenen knoflook.
De paprika's eveneens in kleine blokjes snijden (zonder de zaadlijsten)

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een soeppan en bak de groenten even aan.
Laat dit vervolgens ca 20 minuten zachtjes smoren.
Doe het geheel in een blender en laat 1 minuut pureren en giet dit mengsel weer terug in de soeppan.
Giet er een liter water bij en breng aan de kook. Voeg wanneer de soep kookt de 3 goudkipbouillon (verkruimelen) erbij en roer goed door. Laat de soep vervolgens zachtjes een vijftal minuten sudderen, terwijl u er 2 eetl gedroogde tomaten met mascarpone(uit een potje) en de room aan toe voegt. Breng verder op smaak met de peper en het zout.

Serveertip

Serveer met een droge witte Chardonnay en geroosterd zonnebloempitbrood met kruidenboter.
Laat het u smaken!

Bron

Eigen recept!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top