speculaas brulee

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2007
  • speculaas brulee

    Speculaas brulee

    Speculaas brulee

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.25 dl deciliter melk
2.5 deciliter slagroom
4 eidooiers
65 gram suiker
4 theelepels speculaaskruiden
4 eetlepels suiker (om te bestrooien)
extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170ºC. Breng de melk met de room aan de kook. Meng in een kom de eidooiers, suiker en speculaaskruiden.
Schenk het melkmengsel al roerend met een garde op het dooiermengsel en meng het goed door elkaar. Schenk het in de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een grote schaal met heet water en laat het in de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Laat afkoelen. Bestrooi het met suiker en karamelliseer het met een gasbrandertje of onder de grill.

Bron

life and cooking

Laatste reacties

mwsissie avatar
mwsissie 02-12-2012

Ga hem zeker proberen! Bedankt voor it recept. Succes verder en groetjes.

rijswijkje avatar
rijswijkje 02-12-2012

Meegenomen maar niet gelukt.... Was nog vloeibaar na afkoeling....iemand tips hiervoor?

alidada avatar
alidada 01-11-2007

Hoi Gre, neem dit mee! Groetjes, Louise

jocucina avatar
jocucina 01-11-2007

Lijkt mij heerlijk met die speculaaskruiden,ga het zeker gauw maken. Groetjes Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten