300 g kipfilet, 1 flinke teen knoflook,
300 g spaghetti, 3 eetlepels (olijf)olie,
1 eetlepel balsamicoazijn, blik gepelde tomaten in blokjes (1/2 liter), 2 tomaten (30 g), 1 eetlepel (in reepjes gesneden) basilicum, 150 g gekookte ham in reepjes, een snufje suiker, zout, peper en 50 g Parmezaanse kaas.
De kipfilet in repen snijden.
De knoflook pellen.
De spaghetti met zout naar smaak koken volgens de aanwijzingen. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de repen kip snel bruin en gaar bakken. De repen ham toevoegen, kort meebakken en de azijn erdoor heen scheppen. Verhit de resterende olie in een pan en fruit hierin de knoflook glazig.
Roer de stukjes tomaat erdoorheen en kook tot de tomaat door en door warm is. Voeg de in stukjes gesneden tomaat, de basilicum en de suiker,zout en peper naar smaak toe.
Het tomaat-mengsel door de spaghetti scheppen en de spaghetti garneren met de kip en de Parmezaanse kaas.
Neem voor een hoofdgerecht voor grote eters 100 g pasta per persoon en voor de kleine eters 75 g.
anita4 27-08-2001
HALLO,
DIT GERECHT LIJKT ME ONTZETTEND LEKKER EN NIET VET!
IK ZAL HET ZEKER OP TAFEL GAAN ZETTEN.
IK ZET HET FAVORIET, PROBEER HET UIT, EN KOM ZEKER TERUG VOOR VERSLAG!
BEDANKT EN TOT ZIENS!
GR.
ANITA