1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Met Basilicum En Kip

Spaghetti Met Basilicum En Kip

Door: santje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-03-1999

Ingrediënten 4 personen


300 g kipfilet, 1 flinke teen knoflook,
300 g spaghetti, 3 eetlepels (olijf)olie,
1 eetlepel balsamicoazijn, blik gepelde tomaten in blokjes (1/2 liter), 2 tomaten (30 g), 1 eetlepel (in reepjes gesneden) basilicum, 150 g gekookte ham in reepjes, een snufje suiker, zout, peper en 50 g Parmezaanse kaas.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kipfilet in repen snijden.
De knoflook pellen.

Bereidingswijze

De spaghetti met zout naar smaak koken volgens de aanwijzingen. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de repen kip snel bruin en gaar bakken. De repen ham toevoegen, kort meebakken en de azijn erdoor heen scheppen. Verhit de resterende olie in een pan en fruit hierin de knoflook glazig.
Roer de stukjes tomaat erdoorheen en kook tot de tomaat door en door warm is. Voeg de in stukjes gesneden tomaat, de basilicum en de suiker,zout en peper naar smaak toe.
Het tomaat-mengsel door de spaghetti scheppen en de spaghetti garneren met de kip en de Parmezaanse kaas.

Serveertip

Neem voor een hoofdgerecht voor grote eters 100 g pasta per persoon en voor de kleine eters 75 g.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van santje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top