1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Yoghurtmuffins [met limoen]

Yoghurtmuffins [met limoen]

  • Internationaal, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2007

Ingrediënten 24 personen


1 limoen
200 g boter
200 g suiker
zout
4 eieren
125 ml magere yoghurt op kamertemperatuur
250 g cakemeel


Verder heb je nodig


Fijne rasp en 24 muffinvormpjes


Yoghurtmuffins [met limoen]
Yoghurtmuffins [met limoen]
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 165˚C (hetelucht 150˚C). Was de limoen en rasp de schil (zonder wit) fijn. Pers en zeef het sap van de limoen.
2. Mix in een kom de boter met de suiker, limoenrasp en zout romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer de yoghurt en het limoensap door elkaar. Klop het yoghurtmengsel en het cakemeel in delen door het beslag.
3. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar.
4. Neem de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.

Serveertip

Bevat per stuk ca.:
165 kcal, 700 kj, eiwit 2 g, vet 8 g, koolhydraten 21 g

Bron

Lekker leven oktober 2007



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top