Stoofpot uit de slow cooker
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een heerlijk gerecht waar je tijdens de bereiding weinig omkijken naar hebt.
Ingrediënten 4 personen
500 gram rundvlees (mager hacheevlees)1 grote ui
10 worteltjes
2 middelgrote preien
1 kleine knolselderie
1 blik gezeefde tomaten
Half bosje peterselie
4 el snijselderie
2 teentjes knoflook
200 ml bouillon
1 el mierikswortel uit een potje
1 el olie
Peper en zout
1 el Argentijnse kruiden (mix van chilipoeder, paprika, knoflook, oregano, koriander, mosterd, peper en gember) (Gekocht in Duitsland www.edora.net)
Benodigdheden
Slow cooker
Voorbereiding
Verwarm de slowcooker voor .
Bereidingswijze
Bak het vlees rondom bruin in de olie.
Voeg de Argentijnse kruiden toe.
Bak de ui glazig.
Snij de worteltjes in stukjes en kook ze een minuut of 3.
Was en snij de prei in ringen.
Snij de knolselderie in kleine blokjes.
Was en snij de snijselderie in stukjes.
Pers de teentjes knoflook.
Doe het vlees samen met de groenten in de slowcooker
Voeg alle overige ingredienten toe behalve de peper en zout en de peterselie.
Zet de slow cooker op hoog.
Na 20 minuten de slow cooker op auto zetten gedurende 6 uur.
Na 6 uur controleren of het vlees gaar is.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg op het laatst de gesneden peterselie toe.
Bron
Zelf samengesteld.
Serveertip
Lekker met mie of rijst.
Ook lekker met stokbrood (en kruidenboter)