
INGREDIENTEN
2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje
5 el. olijfolie
2 takjes tijm
1 pompoen
2 uien, gesnipperde
1 tl. koriander, gemalen
1.2 l. boullion, Kip
3 el. oregano, verse, fijngehakte
Peper, zwarte, gemalen
Zeezout
4 tomaten
1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan
1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan
3 el. olijfolie, extra vergine
1 el. balsamicoazijn
Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.
BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe.
2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden.
3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden.
4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe.
5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken.
7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.
Veltman Uitgevers
IsabellevanZon 07-10-2017
Heeeeeerlijk!!!!! En de pompoen laat zich makkelijk van haar schil ontdoen... dank je wel voor dit geweldige recept!
parel62 11-09-2017
Het is weer zover de pompoentijd is aangebroken.En vandaag maak ik deze heerlijke soep.Het is echt mijn lievelingssoep.Pittig ?zoet van smaak en je kan er zoveel mee varieren .Tegenwoordig voeg ik de salsa op onze smaak toe aan de soep.
parel62 13-01-2017
@ zie foto heb nu alles tezamen in pan intussen ,bloos alweer zullen jullie denken maar deze is zooo lekker!! vanavond serveer ik er kokosroom bij voor degene die dat willen .
parel62 30-12-2016
JAAAAAAAAAA alweer bijna klaar voor oudjaarsavond met vrienden wat zullen we smullen .Weer goed gelukt . Nu nog wat Griekse hapjes aan het voorbereiden .
toemes 24-12-2016
Heerlijke soep vandaag klaargemaakt, voor de liefhebbers heb ik de salsa er langs geserveerd.
deze is echt voorherhaling vatbaar top recept