Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2007
  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

  • Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

    Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.







Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
INGREDIENTEN
2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje

5 el. olijfolie

2 takjes tijm

1 pompoen

2 uien, gesnipperde

1 tl. koriander, gemalen

1.2 l. boullion, Kip

3 el. oregano, verse, fijngehakte

Peper, zwarte, gemalen

Zeezout

4 tomaten

1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan

1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan

3 el. olijfolie, extra vergine

1 el. balsamicoazijn


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe.

2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden.

3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden.

4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe.

5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.

6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken.

7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.


Bron

Veltman Uitgevers

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

IsabellevanZon avatar
IsabellevanZon 07-10-2017

Heeeeeerlijk!!!!! En de pompoen laat zich makkelijk van haar schil ontdoen... dank je wel voor dit geweldige recept!

parel62 avatar
parel62 11-09-2017

Het is weer zover de pompoentijd is aangebroken.En vandaag maak ik deze heerlijke soep.Het is echt mijn lievelingssoep.Pittig ?zoet van smaak en je kan er zoveel mee varieren .Tegenwoordig voeg ik de salsa op onze smaak toe aan de soep.

parel62 avatar
parel62 13-01-2017

@ zie foto heb nu alles tezamen in pan intussen ,bloos alweer zullen jullie denken maar deze is zooo lekker!! vanavond serveer ik er kokosroom bij voor degene die dat willen .

parel62 avatar
parel62 30-12-2016

JAAAAAAAAAA alweer bijna klaar voor oudjaarsavond met vrienden wat zullen we smullen .Weer goed gelukt . Nu nog wat Griekse hapjes aan het voorbereiden .

toemes avatar
toemes 24-12-2016

Heerlijke soep vandaag klaargemaakt, voor de liefhebbers heb ik de salsa er langs geserveerd. deze is echt voorherhaling vatbaar top recept

parel62 avatar
parel62 14-10-2016

Doe er anders cayennepeper in en dat gaat prima en Natuurlijk moet je erbij blijven de paprika is ook eerder klaar .Met eten koken moet je niet weglopen heb ik geleerd ! Wij eten vandaag ook weer deze heerlijk soep !

snoepveter avatar
snoepveter 28-03-2016

Wel goed recept. Alleen in de gaten houden dat je peper niet verbrand. Na 25 minuten is de peper verkoold...

parel62 avatar
parel62 16-12-2015

Ja een aanrader, op deze gure regendag lekker MIJN lievelingssoep maken.Na paar dagen flink ziek zijn geweest weer eens een maaltijd met veel groentjes De pompoenen en de overige ingredienten liggen al in de oven en natuurlijk met schil deed ik al altijd en de salsa erdoorheen. We worden steeds makkelijker.

Greetje121211 avatar
Greetje121211 06-11-2015

Echt een aanrader! Ik heb wat meer pompoen gebruikt: 2 gemiddeld grote en dan 1,6 L bouillon. Als je niet alle bouillon meteen toevoegt, is de soep ook heel gemakkelijk met de staafmixer te pureren. De salsa er ook doorheen gedaan.

pwiggers avatar
pwiggers 03-11-2015

Ik nog iets vergeten Marijke. Ik heb de pompoen met de schil gebruikt. De schil was ook heerlijk zacht. Hierdoor heb ik wat meer bouillon gebruikt anders zou de soep te dik zijn. Ik heb zelf bouillon getrokken van kippenpoten. De salsa heb ik door de soep geroerd omdat ik nogal veel gasten had en dat ws dus gemakkelijker. De hoeveelheid salsa in de soep met schil was helemaal goed. Nogmaals groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten