1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Reekalfsnootjes 'Grand Veneur'

Reekalfsnootjes 'Grand Veneur'

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2007

Ingrediënten 4 personen


600 g reekalffilet
1 knolselder
2 aardappelen (Bintje)
5 sneetjes (gerookt) spek
6 eetlepels veenbessenconfituur
3 dl wijn (rood)
1 dl kalfsfond
2 dl wildfond
2 eiwitten
0.1 dl room
peper
zout
50 g boter (bakboter)
50 g boter (roomboter)



Geserveerd met overheerlijke knolselderpuree - flapjes op zijn Vlaams, met een bijzonder lekkere saus, is dit recept pure verwennerij!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- aardappelen en de knolselderij schillen.
- kook de aardappelen
-. De selderij in blokjes verdelen en blancheren.
- aardappelen en de selderij afgieten en pureren.
-Het spek in reepjes snijden en bakken. (Enkele spekreepjes apart houden voor de afwerking.)
-de eiwitten, de room en de spekreepjes door de puree mengen.
-op smaak brengen met peper en zout.
*Van dit beslag kleine, dikke pannenkoekjes maken en die bakken in een pan met antikleeflaag op een zacht vuur.

Bereidingswijze

-De filet bakken in hete boter.
-De braadpan blussen met rode wijn en het vocht inkoken.
-De kalfsfond en de wildfond toevoegen en opnieuw laten inkoken.
-De saus zeven, opkloppen met boter en op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

Het vlees op warme borden schikken, overgieten met de saus en afwerken met een selderijpannenkoekje, een beetje overgehouden spekreepjes en een lepeltje veenbessenconfituur.

Bron

Flandria



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top