600 g reekalffilet
1 knolselder
2 aardappelen (Bintje)
5 sneetjes (gerookt) spek
6 eetlepels veenbessenconfituur
3 dl wijn (rood)
1 dl kalfsfond
2 dl wildfond
2 eiwitten
0.1 dl room
peper
zout
50 g boter (bakboter)
50 g boter (roomboter)
Geserveerd met overheerlijke knolselderpuree - flapjes op zijn Vlaams, met een bijzonder lekkere saus, is dit recept pure verwennerij!
- aardappelen en de knolselderij schillen.
- kook de aardappelen
-. De selderij in blokjes verdelen en blancheren.
- aardappelen en de selderij afgieten en pureren.
-Het spek in reepjes snijden en bakken. (Enkele spekreepjes apart houden voor de afwerking.)
-de eiwitten, de room en de spekreepjes door de puree mengen.
-op smaak brengen met peper en zout.
*Van dit beslag kleine, dikke pannenkoekjes maken en die bakken in een pan met antikleeflaag op een zacht vuur.
-De filet bakken in hete boter.
-De braadpan blussen met rode wijn en het vocht inkoken.
-De kalfsfond en de wildfond toevoegen en opnieuw laten inkoken.
-De saus zeven, opkloppen met boter en op smaak brengen met peper en zout.
Het vlees op warme borden schikken, overgieten met de saus en afwerken met een selderijpannenkoekje, een beetje overgehouden spekreepjes en een lepeltje veenbessenconfituur.
Flandria
dekeusterjl 01-11-2007
hallo marc, neem dit lekkere recept van jou mee!! bedankt, groetjes Jeannine