Kip met groenten uit de oven
- Turks, Hoofdgerecht
- > 120 min.
De (voor)bereidingstijd is vrij lang omdat je de kip moet marineren, maar verder hoef je weinig te doen.
Ingrediënten 2 recipe.people
500 gram kipfilet, in blokjes50 ml yoghurt, bij voorkeur Turks
1/2 el tomatenpuree
1 1/2 tl paprikapoeder (mild of scherp naar smaak)
1 tl komijnzaad
1 teentje knoflook, gehakt
4 el olijfolie
1 tl tijm
1 ui, in dunne ringen
2-3 tomaten, in schijfjes
100 gram doperwten (diepvries)
1 grote aardappel, geschild en in dunne schijfjes
2 Turkse of Spaanse groene pepers, gehakt
zout en peper
Benodigdheden
OvenVoorbereiding
Roer de yoghurt, tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijnzaad, 1/2 teentje knoflook, 1 1/2 el olijfolie en zout en peper door elkaar en laat hierin de kip minimaal 2 uur marineren.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de stukken kip in een grote ovenschaal. Verdeel er de uien, doperwten, aardappels en pepers gelijkmatig overheen. Dek af met de schijfjes tomaat.
Meng 1 1/2 el olijfolie met 100 ml water, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijnzaad, tijm, 1/2 teentje knoflook en zout en peper. Giet dit mengsel over het geheel en zet de schaal afgedekt 45 minuten in de oven.
Verwijder het deksel en laat nog 30 minuten bakken.
Serveertip
Serveer met rijst of brood en yoghurt met knoflook.