Kruidenkwark

  • Montignac, Brood
  • 0-10 min.

hartig boterhambeleg

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. magere kwark (er is 0% vet kwark te koop) 1 eetlepel gehakte bieslook, 3 eetlepels gehakte groene kruiden naar keuze;peterselie, selderij, koriander, bonenkruid,kervel of munt., naar smakk knoflook, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Afsluitbare pot c.q. koelkastdoos
Zeef, stukje kaasdoek ( of schone theedoek)

Bereidingswijze

Meng de kwark met de bieslook en de groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg in een zeef een stukje kaasdoek en hang de zeef boven een kom. Schep de kwark in de zeef en laat tenminste 6 uur uitlekken.
Doe de kwark in een afsluitbare kom en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Serveertip

Lekker op een volkoren boterham met een plakje komkommer of tomaat.In fase II kun je er een plakje kip of andere magere vleeswaren zoals rookvlees of rosbeef bij eten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

thea_g avatar
thea_g

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten