Kruidenkwark
- Montignac, Brood
- 0-10 min.
hartig boterhambeleg
Ingrediënten 4 personen
250 gr. magere kwark (er is 0% vet kwark te koop) 1 eetlepel gehakte bieslook, 3 eetlepels gehakte groene kruiden naar keuze;peterselie, selderij, koriander, bonenkruid,kervel of munt., naar smakk knoflook, peper en zoutBenodigdheden
Afsluitbare pot c.q. koelkastdoosZeef, stukje kaasdoek ( of schone theedoek)
Bereidingswijze
Meng de kwark met de bieslook en de groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg in een zeef een stukje kaasdoek en hang de zeef boven een kom. Schep de kwark in de zeef en laat tenminste 6 uur uitlekken.
Doe de kwark in een afsluitbare kom en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.
Serveertip
Lekker op een volkoren boterham met een plakje komkommer of tomaat.In fase II kun je er een plakje kip of andere magere vleeswaren zoals rookvlees of rosbeef bij eten.