1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Kruidenkwark

Kruidenkwark

  • Montignac, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-03-1999

Ingrediënten 4 personen


250 gr. magere kwark (er is 0% vet kwark te koop) 1 eetlepel gehakte bieslook, 3 eetlepels gehakte groene kruiden naar keuze;peterselie, selderij, koriander, bonenkruid,kervel of munt., naar smakk knoflook, peper en zout


Verder heb je nodig


Afsluitbare pot c.q. koelkastdoos
Zeef, stukje kaasdoek ( of schone theedoek)


Hartig boterhambeleg

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de kwark met de bieslook en de groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Leg in een zeef een stukje kaasdoek en hang de zeef boven een kom. Schep de kwark in de zeef en laat tenminste 6 uur uitlekken.
Doe de kwark in een afsluitbare kom en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Serveertip

Lekker op een volkoren boterham met een plakje komkommer of tomaat.In fase II kun je er een plakje kip of andere magere vleeswaren zoals rookvlees of rosbeef bij eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top