1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Walnootbonbonnetjes

Walnootbonbonnetjes

Door: naoualtje

  • Marokkaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2007

Ingrediënten 99 personen


-Een soepkom gehakte walnoten.
-Een soepkom (lichte) rozijnen in drieen geknipt met een schaar.
-Twee rollen maria-bisquit fijngemalen.
-Twee a drie blikjes zoete melk van Nestle of Frische flag.
-Chocolade glazuur of chocola au bain marie gesmolten.
-Mooie halve walnoten voor de afwerking, zelfde aantal als bonbons die je hebt, je kunt ook kwarten nemen of een andere nootsoort bv amandelen.
-Bonbonpapiertjes in verschillende kleurtjes.


Verder heb je nodig


Grote kom om in te mengen, bikopener, pan met water en een schaar.


Heerlijke simpele walnootbonbons voor jezelf of om te trakteren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de bisquit, hak een kom walnoten en knip een kom rozijnen. Meng alles door elkaar en doe de zoete melk erdoor tot je een bal deeg kunt vormen. Maak kleine, ongeveer pepernootgrote, bonbons tot het deeg op is. Smelt de chocolade (puur) of chocolade glazuur. Doe steeds een balletje in het glazuur, leg deze vervolgens in een papieren vormpje en druk een halve walnoot (of andere noot) erop.

Serveertip

Heerlijk met Marokkaanse thee.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naoualtje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top