1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pompoensoep
  5. bloederige pompoensoep met doodshoofdjes

bloederige pompoensoep met doodshoofdjes

Door: season25

  • Amerikaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kleine pompoen (1 kilo)
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 groentebouillontabletten
4 sneden wit casinobrood, zonder korst
75 mililiter tomatensap



Halloween recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd een kapje van 2-3 cm. van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter onder de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee ( vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
Nabereiden:
Voor een bloederig effect: Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van season25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top