1. Home
  2. Recepten
  3. marsepein spoken

marsepein spoken

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-10-2007

Ingrediënten


Voor het deeg:
300 g gezeefde bloem
160 g zachte boter
100 g poedersuiker
100 g geraspte noten
1 eetlepel hazelnootpasta
1 ei
Voor de vulling:
200 g zachte boter
4 eetlepels hazelnootpasta
2 eidooiers
80 g poedersuiker

Om te beleggen:
250 g marsepein

Om te versieren:
Een beetje gesmolten chocolade



Halloweenrecept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het meel met de andere ingrediƫnten voor de bloem in een mengkom en kneed met een mixer (kneedhaken) tot een deeg. Laat 30 minuten afkoelen.

Rol het deeg uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes uit met een doorsnede van ongeveer 5 cm. Kneed het overige deeg terug, rol het uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes van 3 cm doorsnede uit.

Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in het midden van de voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Roer voor de vulling de boter met de overige ingrediƫnten tot een schuimige massa.

Zet telkens 2 grote en daarop 2 kleine schijfjes op elkaar met de vulling er tussen en spuit er nog een toefje bovenop om af te sluiten. Laat vervolgens 1 uur afkoelen.

Rol de marsepein 2 mm dik uit op een met poedersuiker bestrooid werkvlak en snijd er ronde schijven uit van 12 cm doorsnede. Leg deze over de torentjes.

Giet een beetje gesmolten chocolade in een kornetje en spuit de ogen en de mond op de spoken.

Bron

Oetker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top