echte kruidkoek met gember rozijnen en nootmuskaat
- Banket
- 60-120 min.
echte lekkere kruidkoek zoals een kruidkoek hoort te smaken.
laat hem 1 dag rusten en hij smaakt op zijn lekkerst!
Ingrediënten 12 recipe.people
1 sinaasappel250 g rozijnen
4 theelepels kaneel
2 theelepels gemalen kardemom
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
300 g volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 g donkere basterdsuiker
1 ei
2 eetlepels keukenstroop
200 ml melk
6 bolletjes stemgember, fijngehakt
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren. Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven. Koek in ca. 1 uur en 15 min. bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit). Koek 10 min. laten afkoelen. Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen. Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten rusten.
Bron
ah