echte kruidkoek met gember rozijnen en nootmuskaat

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2007

echte lekkere kruidkoek zoals een kruidkoek hoort te smaken.
laat hem 1 dag rusten en hij smaakt op zijn lekkerst!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 sinaasappel

250 g rozijnen

4 theelepels kaneel

2 theelepels gemalen kardemom

2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

2 theelepels gemberpoeder

1 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel gemalen kruidnagel

300 g volkorenmeel

1 zakje bakpoeder

250 g donkere basterdsuiker

1 ei

2 eetlepels keukenstroop

200 ml melk

6 bolletjes stemgember, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren. Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven. Koek in ca. 1 uur en 15 min. bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit). Koek 10 min. laten afkoelen. Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen. Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten rusten.

Bron

ah

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 31-01-2014

Heb hem meegenomen, dank je wel!

HappyDeez avatar
HappyDeez 31-01-2014

Ik ga hem nu voor de 4e keer maken :-)

HappyDeez avatar
HappyDeez 25-09-2013

Deze van de week gemaakt. Heerlijk! Zelfs de gezinsleden die geen gember lusten konden de koek niet weerstaan.

jentje1 avatar
jentje1 12-08-2008

Heb je recept meegenomen.Lijkt me heerlijk.Bedankt. Groetjes,Jennie

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 28-01-2008

Echt waanzinnig lekker! Dit maak ik zeker vaker!

lvogel avatar
lvogel 23-01-2008

Heel lekker, specerijen maken een mooie combinatie. En de hoeveelheid was te groot voor mn cakeblik, maar paste weer prima in mn tulbandvorm.

ecureuil avatar
ecureuil 29-12-2007

Echt een goed recept, ik heb gewoon wit meel gebruikt, anders vind ik een kruidkoek erg zwaar.

jolande_b_a avatar
jolande_b_a 30-10-2007

Geweldig recept. Heerlijk met overjarige kaas.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten