Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Bananenketchup

Bananenketchup

Door: ellentje

  • Schots Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-03-1999

Ingrediënten 4 personen


125 ml rozijnen,zonder pit
80 ml uien fijn gehakt
2 grote teentjes knoflook
80 ml. tomaten puree
330 ml cider azijn (gemaakt van appel)
4 grote rijpe bananen, geschild en in grote stukken gesneden
750 ml tot 1 liter water
125 ml bruine suiker (goed aangeduwd in de maatbeker)
1/2 tl cayenne peper
63 ml mais stroop als je dat niet hebt kun je ook ongeveer 50 ml.
keukenstroop gebruiken
2 tl "all spice"
3/4 tl kaneel
3/4 tl vers geraspte nootmuskaat
1/2 tl vers gemalen zwarte peper
1/4 tl gemalen kruidnagel
2 el donkere rum



Schots recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de rozijnen, uien, knoflook, tomaten puree en 80 ml azijn in de
Keukenmachine. Verwerk dit mengsel tot het helemaal glad is.
Doe het nu in een grote stevige pan. bv. een braadpan.
Doe de bananen en 80 ml azijn in de keukenmachine en verwerk dit tot
het helemaal glad is.
Voeg dit mengsel nu toe aan de pan.
Voeg de rest van de azijn, de 750 ml. water, de bruine suiker, zout
en cayenne peper toe aan de pan.
Breng het mengsel aan de kook over middelmatig vuur onder goed
roeren.
Draai het vuur nu laag en laat de ketchup voor 1 1/4 uur koken zonder
deksel onder goed roeren.
Als de ketchup begint vast te zitten op de bodem van de pan kun je
langzaam de resterende hoeveelheid water in beetjes toevoegen.
Voeg nu de stroop, all spice, kaneel, nootmuskaat, peper en
kruidnagel aan de ketchup toe, en kook het op middelmatig vuur onder
goed roeren voor 15 minuten, of tot dat de ketchup dik genoeg is om
de onderkant van een lepel te bedekken.
Doe de ketchup nu door een zeef en druk het goed er door.
Haal nu de ketchup van het vuur en laat het afkoelen tot
kamertemperatuur.
Bewaar de ketchup afgesloten in de koelkast. Blijft goed voor een
maand.
Het maakt ongeveer 900 ml.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top