Kwarkmousse met gember

  • Afrikaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2007

Een eenvoudig te maken nagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
80-100 g witte chocolade, fijn gehakt
100 g walnoten, grof gehakt
125 ml slagroom
1 e witte bastedsuiker
250 g Franse kwark
2 e gembersiroop
4 bolletjes gember in siroop, in slierten gesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Klop slagroom met suiker bijna stijf.
2. Roer de kwart met gembersiroop in een kom tot een glad mengsel.
3. Spartel er de chocholade, de noten en de slagroom door.
4. Verdeel de kwarkmousse met bolle lepel over glazen coupes en zet ze tot bebruik in koelkast.

Serveertip

Garneer ze voor serveren met sliertjes gember en kleine stukjes walnoten erover.

Laatste reacties

HannyBl1 avatar
HannyBl1 25-05-2013

Hallo Deon,Ik heb dit verleden week,2de pinksterdag,gegeten met mijn gasten het viel in de smaak op 1 persoon na die geen geen gember lust.Het was wel erg machtig,dus niet te veel er van eten.Groetjes Hanny.

HannyBl1 avatar
HannyBl1 25-05-2013

Hallo Deon,Ik heb dit verleden week,2de pinksterdag,gegeten met mijn gasten het viel in de smaak op 1 persoon na die geen geen gember lust.Het was wel erg machtig,dus niet te veel er van eten.Groetjes Hanny.

estherbakermans avatar
estherbakermans 14-09-2012

ziet er lekker uit dank je

ArualB avatar
ArualB 13-09-2012

Lijkt me erg lekker, dank je wel. Groet, Laura

naus_marijke avatar
naus_marijke 15-05-2011

Deze heb ik bij mijn favorieten gezet,lijkt mij een heerlijk dessert! Bedankt en groetjes, Marijke

pwiggers avatar
pwiggers 13-05-2011

Deze heb ik meegenomen Deon. We zijn dol op gember. Bedankt, Petra

cdrek avatar
cdrek 18-02-2009

Hallo Deon, neem dit toetje mee ben gek op gember, dus ga dit gauw eens maken. groetjes José

carolientje61 avatar
carolientje61 18-11-2008

Hallo Deon, Dit lijkt me wel een heel erg lekker toetje dus heb ik hem maar meegenomen. groetjes Carin

stiny26 avatar
stiny26 23-10-2008

Heerlijk. Bedankt. Micky

chipotle avatar
chipotle 19-08-2008

Hmmm, ga ik proberen! grtz Chris

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten