1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kwarkmousse met gember

Kwarkmousse met gember

  • Afrikaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2007

Ingrediënten 4 personen


80-100 g witte chocolade, fijn gehakt
100 g walnoten, grof gehakt
125 ml slagroom
1 e witte bastedsuiker
250 g Franse kwark
2 e gembersiroop
4 bolletjes gember in siroop, in slierten gesneden


Kwarkmousse met gember
Kwarkmousse met gember
Kwarkmousse met gember
Kwarkmousse met gember
Kwarkmousse met gember
Kwarkmousse met gember

Een eenvoudig te maken nagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Klop slagroom met suiker bijna stijf.
2. Roer de kwart met gembersiroop in een kom tot een glad mengsel.
3. Spartel er de chocholade, de noten en de slagroom door.
4. Verdeel de kwarkmousse met bolle lepel over glazen coupes en zet ze tot bebruik in koelkast.

Serveertip

Garneer ze voor serveren met sliertjes gember en kleine stukjes walnoten erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top