Lamsvlees stoofpot, Turkse
- Turks, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
500 gr. lamsbout1/2 groene paprika
2 uien
4 takjes peterselie
40 gr. boter of margarine
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1/2 bouillontablet
zout, peper
Voorbereiding
Vlees in blokjes snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Uien pellen en in kleine stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
Bereidingswijze
In een wijde braadpan 30 gr. boter verhitten. Vlees snel aan alle kanten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen.
Rest van boter toevoegen en smelten. Hierin paprika en ui ca. 4 minuten fruiten.
Toevoegen: Tomatenpuree, 1-1/2 dl water, bouillontablet, zout, peper en helft van peterselie.
Vlees weer terugleggen in de pan. Met deksel op de pan vlees in 1-1/2 uur zachtjes gaar laten stoven.
Overdoen in schaal. Met rest van peterselie bestrooien.
Bron
Allerhande
Serveertip
Lekker met rijst en andijviesalade.