Lamsvlees stoofpot, Turkse

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. lamsbout
1/2 groene paprika
2 uien
4 takjes peterselie
40 gr. boter of margarine
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1/2 bouillontablet
zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Uien pellen en in kleine stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.

Bereidingswijze

In een wijde braadpan 30 gr. boter verhitten. Vlees snel aan alle kanten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen.
Rest van boter toevoegen en smelten. Hierin paprika en ui ca. 4 minuten fruiten.
Toevoegen: Tomatenpuree, 1-1/2 dl water, bouillontablet, zout, peper en helft van peterselie.
Vlees weer terugleggen in de pan. Met deksel op de pan vlees in 1-1/2 uur zachtjes gaar laten stoven.
Overdoen in schaal. Met rest van peterselie bestrooien.

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met rijst en andijviesalade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cora42 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten