Ribeye met kastanjechampignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 4 ribeyes van 150 gram per stuk
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel arachide-olie
  • 25 gram boter
  • zout en peper
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 2 bolletjes gember
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de champignons in plakjes. Leg het vlees 15 minuten voor gebruik uit de ijskast. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit.

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter. Bestrooi het vlees met peper en bak de ribeyes in 3 minuten per kant goudbruin maar nog licht rosé van binnen. Bestrooi ze met zout. Leg ze op warme borden en dek ze af met alu-folie om warm te houden. Schep de sjalotjes en champignons door het bakvet en bak ze 1 minuut. Voeg de rode wijn, sinaasappelsapm tijm en gember toe en koop het iets in. Schenk de saus bij het vlees.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Lekker met krieltjes en broccoli

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten