1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: cora42

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2007

Ingrediënten 4 personen


500 gr. doorregen runderlappen
zout, peper
4 uien
1 vleesbouillontablet
75 gr. boter of margarine
30 gr. bloem
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 theelepel suiker
1-1/2 eetlepel appelstroop
4 eetlepels azijn
2 tl maïzena


Hachee
Hachee

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Runderlappen in dobbelsteentjes van 2,5 x 2,5 cm snijden. Bestrooien met zout en peper. Uien pellen en in ringen snijden. Ca. 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Ca. 5 minuten zachtjes laten koken.

Bereidingswijze

Intussen in braadpan boter verhitten. Uien toevoegen en in 3 minuten zachtjes fruiten. Uit pan nemen en boter opnieuw verhitten. Vlees toevoegen en al omscheppende op matig hoog vuur in 5 minuten lichtbruin bakken.
Bloem erover strooien en al omscheppende nog halve minuut meebakken.
Aan vlees toevoegen: uien, hete bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker, appelstroop en azijn. Al roerende aan de kook brengen en met deksel op de pan op laag vuur 2,5 uur zachtjes stoven tot vlees helemaal gaar is, af en toe omscheppen.
Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Hachee binden met 2 theelepels maïzena: In kopje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan kokende hachee toevoegen en blijven roeren tot hachee licht gebonden is.
Hachee op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rode kool, maar kan ook met rijst en een gemengde salade.

Bron

Allerhande 1991



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top