Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)

Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)

Door: alidada

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-10-2007

  • Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar!
  • Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen.
  • Ook leuk om te maken als je gasten krijgt.
    Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen.
  • Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij.
  • De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren.
  • Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


  • 1 zakje gemengde sla.
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen.
  • 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes).
  • 200 gram witte druiven.
  • 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden.
  • 50 gram walnoten, grof gehakt.
  • Voor de dressing:
  • 4 eetl. Olijfolie.
  • 2 eetl.(wijn) azijn.
  • 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)
  • 1 flinke eetl. Honing.
  • 1 eetl. Gehakte peterselie.
  • Zout en versgemalen peper naar smaak.


Verder heb je nodig



Snijplank
borden
Leuk kannetje om de dressing in te doen


Voorbereiding

  • Verdeel de sla over 4 borden.
  • Leg daarop gezellig gerangschikt de uienringen, kipreepjes, druiven, geitenkaas en walnoten

Bereidingswijze

  • Meng de ingredienten voor de dressing (als de honing zich moeilijk laat mengen met de olie doe het dan heel even in de magnetron).
  • Giet de dressing in een leuk kannetje en zet op tafel dan kan ieder naar eigen smaak de dressing eroverheen doen.

Serveertip

Lekker met een wit wijntje

Bron

Dochter



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top