Marokkaanse pompoensoep

  • Marokkaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2007

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep.
Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* Twee eetlepels zonnebloemolie
* Twee fijngehakte teentjes knoflook
* 1 pompoen van ongeveer een kilo
* 1 liter groentebouillon (tabletten)
* 1 theelepel gemalen komijn
* 1 theelepel citroensap
* zout en versgemalen zwarte peper
* 1 deciliter olie om te frituren
* 1 eetlepel korianderblaadjes
* 1 eetlepel muntblaadjes
* 200 gram kipfilet in reepjes
* mespunt kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

1. Ontpit de pompoen en snijd deze in stukjes. Schillen hoeft niet.
2. Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan en fruit de knoflook.
3. Voeg de pompoen toe en bak deze al omscheppend een minuut of twee mee.
4. Voeg dan de bouillon, komijn, het citroensap, zout en peper toe en breng
alles aan de kook. Laat de soep dan een minuut of twintig zachtjes
pruttelen.
5. Verhit de frituurolie in een wok of koekenpan en frituur de
koriander en munt knapperig. Schep de kruiden met een schuimspaan uit de
pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng hem opnieuw aan de kook.
7. Voeg dan de kip toe en laat de soep nog een minuut of vijf zachtjes pruttelen tot de reepjes gaar zijn.
8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
9. Schenk deze dan in kommen en strooi de kaneel en gefrituurde kruiden erover. Geef er repen sesambrood bij.

Bron

de Volkskrant

Serveertip

Ook lekker met fetapasteitjes, olijvenbrood en een lekkere salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ijpmash avatar
ijpmash 13-09-2012

Heerlijk. Extra feestelijk maken: - Laatste 5 min champignons in grove stukken toevoegen. - 4 eetlepels "met kop" risotto aanbakken met het spekvet van de spekjes, flink wat bouillonwater afscheppen van de soep met een soeplepel en hierin apart de risotto garen (ook ongeveer 20 min). De risotto met evt. niet ingekookte bouillon de laatste 5 minuten aan de gepureerde soep toevoegen. - In kleine bakjes ernaast geven, voor een ieder naar smaak toe te voegen * plakjes bosui * plakjes rawit (kleine indische pepers) * uitgebakken spekjes * garnalen

Annette23 avatar
Annette23 11-12-2011

Ik heb deze soep al een paar keer gemaakt en viel erg goed in de smaak. Ik heb hem gisteren verkocht op de kerstmarkt in Harlingen (25 liter) en de mensen die het recept willen uitproberen gewezen op deze site. Ik ga het recept ook op onze site topmoppies plaatsen. De opbrengt van de verkoop van deze soep was voor stichting Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)

adeline43 avatar
adeline43 03-12-2011

hier ben ik weer, afgelopen weekend jou soepje gemaakt en hij was héérlijk en lekker geurend.Alleen het frituren van de koriander en munt vond ik niet zo`n succes...het werd niet knapperig.Maar zeker voor herhaling vatbaar.Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 05-11-2011

wij hebben vandaag voor het eerst lekkere pompoensoep gegeten en nu wil ik over 14 dagen jou recept gaan uitproberen voor een etentje, lijkt mij heerlijk.Groetjes, Adeline

Knokie avatar
Knokie 24-02-2011

Ik kan iedereen deze soep aanraden. Niet moeilijk te maken en oh zo heerlijk! Ik maak hem ook zonder kip, ook dan issie heerlijk. En bij het opdienen een scheutje room erin, hmmmm! Dank je voor het recept!

Marlayne85 avatar
Marlayne85 06-10-2010

Ik ben al een poos op zoek naar zo``n soort recept, ik ga dit zeker maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten