Bonensalade, Mexicaanse met feta

  • Mexicaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Bonensalade, Mexicaanse met feta

    Bonensalade, Mexicaanse met feta

    Bonensalade, Mexicaanse met feta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik chilibonen (nto 400 G)
1 blikje maiskorrels (nto 300 g)
1 groen paprika
3 eetl chilisaus (flesje Calve)
2 eetl olie
3 eetl citroensap
1 mespunt knoflookpoeder
zout, peper
1 bosuitje
1 zakje verse koriander (15g)
1/2 krop sla
100 gram feta
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 298,54 kcal
Koolhydraten 32,68 g
Eiwitten 9,95 g
Vetten 12,68 g

Voorbereiding

Bonen en maiskorrels in zeef afspoelen onder koud water laten uitlekken. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In kom chilisaus, olie, citroensap en knoflookpoeder tot sausje roeren.
Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitje in dunne ringetjes snijden. Bonen, maiskorrels, paprika bosui en sausje door elkaar scheppen. Boven kommetje koriander fijnknippen.
Sla wassen en bladeren uitslaan. Feta in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Sla langs rand van platte schaal verdelen. Koriander door bonensalade scheppen. Bonensalade in midden van schaal scheppen. Feta over bonensalade verdelen.

Bron

Allerhande 1996

Serveertip

Serveren met tortillachips.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cora42 avatar

Doorsturen

Home Recepten