Bonensalade, Mexicaanse met feta
- Mexicaans, Salade
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik chilibonen (nto 400 G)1 blikje maiskorrels (nto 300 g)
1 groen paprika
3 eetl chilisaus (flesje Calve)
2 eetl olie
3 eetl citroensap
1 mespunt knoflookpoeder
zout, peper
1 bosuitje
1 zakje verse koriander (15g)
1/2 krop sla
100 gram feta
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 298,54 kcal |
Koolhydraten | 32,68 g |
Eiwitten | 9,95 g |
Vetten | 12,68 g |
Voorbereiding
Bonen en maiskorrels in zeef afspoelen onder koud water laten uitlekken. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In kom chilisaus, olie, citroensap en knoflookpoeder tot sausje roeren.
Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitje in dunne ringetjes snijden. Bonen, maiskorrels, paprika bosui en sausje door elkaar scheppen. Boven kommetje koriander fijnknippen.
Sla wassen en bladeren uitslaan. Feta in blokjes snijden.
Bereidingswijze
Sla langs rand van platte schaal verdelen. Koriander door bonensalade scheppen. Bonensalade in midden van schaal scheppen. Feta over bonensalade verdelen.
Bron
Allerhande 1996
Serveertip
Serveren met tortillachips.