1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Taart
  5. Cake taart met witte en bruine chocolademousse

Cake taart met witte en bruine chocolademousse

Door: greetje5

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2007

Ingrediënten 4 personen


1 roombotercake
- 4 eetlepels cocktail amaretto
- 3 repen pure chocolade
- 3 repen witte chocolade
- 1/2 liter halfstijf geklopte slagroom met suiker
- 100 g. gebrande amandelen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 cake vorm topjes verse munt


Cake taart met witte en bruine chocolademousse
Cake taart met witte en bruine chocolademousse

Lekker met glaasje amaretto

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de cake overlangs in lange plakken van ca. 1 cm dikte. Hak de chocoladerepen in kleine stukjes en smelt deze apart in een pannetje in een heetwaterbad.

Verdeel de halfstijf geklopte slagroom over 2 kommen en meng deze in iedere kom met de gesmolten, gladde chocolade. Roer voorzichtig tot het een gladde massa is.

Bekleed de cakevorm met plastic folie en leg 1 plak op de bodem. Besprenkel deze met de cocktail amaretto en bestrijk met pure chocolade. Leg hier weer een plak cake op en besprenkel deze met de cocktail en bestrijk met witte chocolade mousse. Ga zo door tot het cakeblik helemaal vol is. Strijk de bovenzijde af met chocolademousse. Bewaar de chocolademousse die over is, buiten de koelkast op kamertemperatuur.

Dek de cake af met plastic folie en laat deze 2 uur in de koelkast opstijven. Haal de cake vervolgens uit het blik en leg deze op een schaal. De bovenzijde nog met wat overgebleven chocolademousse bestrijken en bestrooien met amandelschaafsel en poedersuiker.

Snijden met een scherp mes gedompeld in heet water. Garneer de plakken met munt topjes.

Bron

Spar



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top