appeltjes met kardemom
- Nederlands, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-10-2007
simpel maar lekker toetje
Bereidingswijze
Breng de witte wijn aan de kook met de suiker, het sinaasappelsap en de helft van de oranje sinaasappelschil (een kwart dus van de totale sinaasappelschil). Schil de appels, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen met een theelepel. Snijd de rest van de oranje schil van de sinaasappel in heel dunne reepjes. Leg de appels en de sinaasappelreepjes in de wijn en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Laat de appels iets afkoelen in het kookvocht. Haal de reepjes sinaasappelschil uit de wijn en laat ze uitlekken. Smelt de chocolade met de kardemom en de slagroom op laag vuur in een steelpan met een dikke bodem. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is. Haal de chocolade van het vuur zodra deze mooi glanzend is. Schenk de warme chocolade over de halve appels. Garneer met de reepjes sinaasappelschil. Serveer per persoon twee halve appeltjes
Bron
ah
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties