Peren-amandelcrumble met kardemom
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-10-2007
herfstachtig lekker
Ingrediënten 4 personen
3 stevige handperen, geschild en in blokjes1 fles rodebessensap (250 ml)
1 theelepel kardemompoeder
1 zakje amandelschaafsel (45 g)
50 g bloem
50 g koude boter, in blokjes
50 g suiker
200 ml slagroom
Benodigdheden
keukenmachine, eenpersoonsovenschaaltjes, ingevetBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.
Bron
ah
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties