Peren-amandelcrumble met kardemom

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2007
  • Peren-amandelcrumble met kardemom

    Peren-amandelcrumble met kardemom

    Peren-amandelcrumble met kardemom

herfstachtig lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 stevige handperen, geschild en in blokjes

1 fles rodebessensap (250 ml)

1 theelepel kardemompoeder

1 zakje amandelschaafsel (45 g)

50 g bloem

50 g koude boter, in blokjes

50 g suiker

200 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.

Bron

ah

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten