1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofvlees
  6. Belgisch Stoofvlees

Belgisch Stoofvlees

Door: stille_smuller

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-03-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg rund- of paardestoofvlees ('riblappen') - 2 uien - 2 el bloem - 70 gram boter - 1/2 l geuzebier - 2 suikerklontjes - 2 el alcoholazijn - water - 1 sneetje witbrood zonder korst - 2 el scherpe mosterd - peper - zout - takje tijm - laurierblad


Verder heb je nodig


Braadpan - 'stoofpot'


Origineel Vlaams recept...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder vliezen en overtollig vet van het vlees - snipper de ui

Bereidingswijze

Laat de braadpan goed heet worden - boter in de braadpan - vlees korsten - 'stoofpot' met dikke bodem op het vuur - bak hierin de gesnipperde ui in wat boter lichtbruin - voeg het gekorste vlees toe - strooi de bloem erover en laat 2 minuten meebakken - voeg het geuzebier toe en leng aan met water tot alles net onder staat - voeg takje tijm, laurierblad, peper, zout, azijn en suiker toe - leg een sneetje brood dik besmeerd met mosterd bovenop het vlees - zet het deksel op de pan en laat alles minstens 2 uur zacht stoven (vlees moet in draadjes uit elkaar vallen als je er in prikt) - schraap tijdens het stoven af en toe flink met een houten spatel over de bodem van de pan - voor het serveren laurier en tijm verwijderen.

Serveertip

Stoofvlees serveren met een 'berg' frieten en Vlaamse mayonaise (is 'zuur' door toevoeging van wat citroensap) - is ook heerlijk met vers wit brood! Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stille_smuller
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top