1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Chinese kool
  5. varkensvlees met chinese kool

varkensvlees met chinese kool

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-1999

Een erg lekker roerbak gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


400 g varkensfricandeau
shoarmakruiden
500 g chinese kool of groene kool
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
100 g ontbijtspek in blokjes
3 eetlepels chilisaus
eventueel maizena
peper en zout


Voorbereiding

Het vlees in dunne repen snijden en inwrijven met shoarmakruiden. De chinese of groene kool schoon maken en in repen snijden. De ui en de knoflook fijnsnipperen en de paprika in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Het spek in een wok uitbakken tot het krokant is. Uit de wok nemen en het vlees 3 minuten roerbakken. Het vlees eveneens uit de wok nemen en bij het spek doen. De ui en de knoflook 1 minuut in het spekvet roerbakken, de paprika en de chinese kool toevoegen en 4 tot 5 minuten roerbakken. Het vlees met het spek toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en chilisaus. Eventueel binden met maizena.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met rijst of mihoen.

Eet smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van santje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van santje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top