Broodjes warm vlees met salsa

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2007

Een heerlijk en simel buitengerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stokbrood of grote witte bollen
3 flinke biefstukken (of 4 kleine)
1 tomaat
1 ui
paar slablaadjes
geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue met deksel en goede kwaliteit kooltjes

Voorbereiding

1.Maak de BBQ aan
2.hak de tomaat en een stukje ui superfijn voor de salsa. Maak af met een beetje aromat
3.kruid de biefstukken met zout en peper en besmeer met (grill)olie

Bereidingswijze

4.grill de biefstukken naar behoefte boven directe medium hete kolen en laat ze in zilverpapier nog 5 minuten rusten.
5.besprenkel de doorgesneden stukken brood met (grill)olie en besmeer ze met de rest van de ui. Grillen maar terwijl de biefstuk heerlijk ligt te rusten.
6.Snijd de biefstuk in reepjes.
7.Serveer het brood met een paar slablaadjes, de biefstuk, een beetje salsa en een beetje geraspte kaas.

Serveertip

Kan ook heel goed met karbonade

1.kruid de karbonades met barbecuemengsel en een beetje olijfolie
2.Doe een paar houtsnippers op de kooltjes.
3.Leg de karbo's niet boven de kooltjes (indirect) voor ongeveer 20 minuten (1 keer keren)
4.grill de karbo's op direct vuur in 2 x 4 minuten af en wikkel ze in de aluminiumfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten