Groenlandse Goulashsoep
- Soep
- > 120 min.
Een eigen versie van Hongaarse goulashsoep. Overheerlijk en vol soeppie!
Ingrediënten 6 recipe.people
70 gram boter en een scheutje olijfolie1 (half) pakje magere spekreepjes
2 grote tenen knoflook
600 g magere runderlappen
250 g gehakt voor balletjes
3 uien
1 rode, 1 groene, 1 gele paprika (en evt geroosterde paprika's uit pot)
1 prei
2 aardappelen
4 tomaten
peper, goulashkruiden, paprikapoeder een dikke eetlepel
2 / 2 ½ liter water met 4 bouillonblokjes
kummel (karwijzaad) en maizena
Voorbereiding
Knoflook fijnsnijden/persen, uien grof snijden, paprika's en aardappel in blokjes snijden, prei in ringen, tomaten ontvellen en fijnsnijden. Vlees in blokjes (met wat peper en paprikapoeder).
Bereidingswijze
Smelt boter en olijfolie in een grote pan en bak de spekreepjes aan. Fruit de knoflook even mee. Voeg onder voortdurend roeren het vlees, de uien, de paprika's, de prei en de aardappel toe. Goulash en paprikakruiden erdoor en even aanbakken.
Voeg als het geurig wordt het water, de bouillonblokjes, de tomaten en de kummel toe. Proeven en evt bijkruiden. Laat 3 uur zachtjes pruttelen. Voeg 30 minuten van tevoren de balletjes toe. Vermeng een beetje maizena met water en bind de soep ongeveer 10 minuten voor opdienen. Evt nog wat bijkruiden.
Serveertip
Lekker met stokbroodcroutons. Barbequeolie insmeren. Italiaanse kruiden. Beetje gezuurde paprika en kaas onder de grill. Leg 1 broodje in het bord.