Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Reebiefstuk en kwartel met cognacsaus

Reebiefstuk en kwartel met cognacsaus

Door: cora42

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2007

Ingrediënten 2 personen


2 worteltjes
1 dunne prei
4 sjalotjes
1 teentje knoflook
4 kwartels (poelier vragen de kwartels te ontvellen en de borstjes eraf snijden)
3 takjes peterselie
1-1/2 tl tijm
1 laurierblaadje
6 witte peperkorrels
1/2 bekertje slagroom á 125 ml
2 el cognac
(maïzena)
2 plakjes katenspek (25 gram)
2 reebiefstukjes á 75 gram
zout, peper
25 gr. boter of margarine



Ontdek meer:

Voorbereiding

(Kan dag van tevoren)
Worteltjes schrappen en wassen. In stukken snijden. Van prei worteltjes en lelijk blad verwijderen. Halveren. Witte deel in stukken snijden en wassen. 1 Sjalotje pellen en halveren. Knoflook pellen. Vel van kwartels halen. Borstfilet eraf snijden. In lengte halveren. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. In pan doen: rest van kwartels, wortel, stukken prei, sjalot, knoflook, peterselie, 1 tl tijm, laurierblaadje, peperkorrels en 1 liter water.
Aan de kook brengen. Met deksel op pan 2-1/2 uur zachtjes laten trekken. Boven andere pan zeven. Zonder deksel op matig vuur bouillon in 35 minuten tot ongeveer 1 dl laten inkoken. Slagroom en cognac erdoor roeren. Op hoog vuur nog 5 minuten laten inkoken tot lichtgebonden saus.(Saus zonodig licht binden met maïzena).
Laten afkoelen. Tot gebruik in koelkast zetten.
Van rest van prei stukje van ongeveer 5 cm afsnijden. In lengte in smalle reepjes snijden. Rest van sjalotjes pellen en in vieren snijden.
Katenspek in stukjes snijden. Biefstuk en spek tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. 1/2 el boter verhitten. Sjalot en spek 5 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Kwartel en biefstuk bestrooien met zout, peper en 1/2 tl tijm. Rest van boter verhitten. Kwartel 2 minuten bakken. Biefstuk toevoegen en nog 3 minuten bakken. Halverwege keren. Sjalot, spek en prei toevoegen en nog 1 minuut bakken.
Vleesmengsel over 2 borden verdelen. Saus er half over schenken.

Serveertip

Lekker met wilde rijst (Uncle Ben)

Bron

Tip kerst 1990



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top