Lekker visschoteltje!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2007

Heerlijke visschotel, helemaal van te voren klaar te maken tot het moment dat de vis de oven ingaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram Tilapia filet
1 klein pepertje zonder zaadjes en zaadlijsten, gesnipperd
1 citroen, uitgeperst
1 eetlepel olijfolie

1 theelepel verse tijm of 1/2 theel. gedroogde
1 eetlepel boter
2 uien in blokjes
1 grote of 2 kleine preien in dunne plakjes
100 ml room
1 bakje magere spekblokjes
100 gram geraspte kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de vis in een platte ovenschaal. Meng de citroen met de olijfolie en het pepertje, lepel over de vis en laat een poosje intrekken.
Smelt de boter en bak de spekblokjes zachtjes aan. Voeg ui, prei en tijm toe en laat smoren tot de groenten gaar zijn.
Voeg nu 100 ml room toe en laat op hoog vuur inkoken tot alle vocht verdwenen is.

Bereidingswijze

Schep het uienmengsel over de vis, strooi er de kaas over en zet in een voorverwarmde oven 200? voor 20 minuten, of tot de kaas mooi is gesmolten.

Bron

deels van mezelf, deels van mijn dochter uit Engeland.

Serveertip

geef er gekarameliseerde worteltjes bij, en een lekker patatje.

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-04-2008

lijkt me heerlijk, neem ik mee, gr, ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten