1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. zuurkoolschotel met banaan en kaas

zuurkoolschotel met banaan en kaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2007

Ingrediënten 4 personen


1 prei in dunnen ringen
25 gram boter
pakje wijnzuurkool (500-750 gram)
100 ml witte wijn of water
1 el maizena en allesbinder
250 ml room
200 gram belegen kaas in blokjes of geraspt
2-3 bananen (afhankelijk van grootte) in plakjes
50 gram geraspte kaas



zuurkoolschotel met banaan en kaas
zuurkoolschotel met banaan en kaas

Hoofdgerecht, door de andere ingredienten helemaal niet meer zo zuur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de prei een paar minuten in de boter.
Voeg zuurkool toe en laat die even meebakken.
Voeg wijn toe en laat met deksel op de pan 20 minuten stoven.
Verwarm de grill op hoogste stand.
Roer maizena los met 2 eetlepels water en roer room erdoorheen.
Schenk roommengels door zuurkool en laat nog 3 minuten zacht meekoken.
Schep de kaas door de zuurkool en schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de plakjes banaan en de geraspte kaas erover en plaats circa 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smivla


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smivla
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top