Chocoladetaart

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-10-2007
  • Chocoladetaart

    Chocoladetaart

    Chocoladetaart

Een lekkere taart, eenvoudig te bereiden. Altijd goed.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
*200 gr. bittere Chocolade (cacaogehalte minstens 70 %), in stukjes
*200 gr. ongezouten Roomboter
*300 gr. fijne Kristalsuiker
*6 Eieren
*100 gr. Bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvormk 22 cm.

Bereidingswijze

1. Breng in een grote pan water aan de kook, zet het vuur laag en hang hierin een kleinere pan. De bodems mogen elkaar niet raken !. Lat in de kleinere pan de chocolade met de boter, al roerend, smelten. Verwarm intussen de oven op 180 graden.
2.Meng in een andere kom de suiker, met de eieren en de bloem. Schep er het vloeibare chocolade-mengsel voorzichtig door, meng en doe het geheel over in de springvorm. Zet de taart vevrolgens een 40-tal. min. in de oven. Smakelijk !

Bron

Allerhande

Serveertip

Laat even afkoelen vóór opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

irisdekok avatar
irisdekok 06-12-2014

Wij vonden m lekker, een soort mix van cake en taart en idd je kan er vanalles mee ook vullen. Is hier een blijver.

zeedraakjuh avatar
zeedraakjuh 25-09-2014

ik heb hem ook gemaakt en hij was idd lekker ik ga bij de volgende poedersuiker over de boven kant strooien en ik snijd hem dan overdwars doormidden en doe er slagroom tussen met hagelslag ..maar hij was toppie

hyacintje avatar
hyacintje 23-01-2014

Mijn zoon heeft deze taart gisteren gemaakt, heerlijk! En trots dat hij was....

anita4 avatar
anita4 27-01-2009

lekker. ik neem hem mee groetjes anita

sweetlittlesara avatar
sweetlittlesara 29-12-2008

nou bij mij was die zeker wel gelukt hij was echt verukkelijk!!! Zelf heb ik nog een glazuurlaag gemaakt van poedersuiker, boter en gesmolten chocola en die over de taart heen gesmeerd, kheb nog nooit een taart zo snel op gezien;)

natuur11 avatar
natuur11 15-11-2008

bij mij was die nie gelukt ik had gedaan wat er stond maar was waarschijnlijk te wijnig bloem toen ik hem uit de oven haalde was hij nog na een kwantier uit de oven nog gesmolten van binnen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten