Pittige linzensoep met chorizo en veel groenten
- Internationaal, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-10-2007
Heerlijke linzensoep met selderij, prei en wortel. Heel erg lekker met chorizoworst of een andere pittige worst. Mijn man kon niet ophouden met eten. Zo lekker vond hij de soep.
Ingrediënten 4 personen
250 gram linzen - 2 preien - 150 gram selderijknol - 1 kleine winterpeen - 1 ui - vleesbouillontabletten naar smaak - 2 teentjes knoflook - 1 chorizoworstje - 2 theelepels kerrie - 1 eetlepel tomatenpuree - 1 theelepel kruidnagelpoeder - 1/2 eetlepel gedroogde oreganoBereidingswijze
Linzen wassen. Prei in dunne ringen snijden en goed wassen. selderijknol schoonmaken en in hele kleine blokjes snijden. Winterpeen schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ui pellen
Linzen opzetten met 3x zoveel water als de hoeveelheid linzen. Prei, selderijknol, winterpeen, vleesbouillontabletten, knoflook, worstje en hele ui en alle kruiden en tomatenpuree in een pan doen. Aan de kook brengen en plm. 1 uur zachtjes laten koken. Ui eruithalen en weggooien. Worstje in plakjes snijden. Proeven en eventueel op smaak maken met peper en zout.
Serveertip
Lekker met stokbrood
Laatste reacties
Ik heb al eens linzensoep in de slowcooker gemaakt, daar lijkt me deze ook wel in kunnen, dank je wel. Agnes