1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Taart
  5. Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat

Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat

Door: pwiggers

  • Italiaans, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2007

Ingrediënten 12 personen


Plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg
6-8 stevige rijpe tomaten (liefst Pomodori)
pittige mosterd
200 gr Comtékaas (bij Lidl)
100 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel gedroogde oregano
peper, zout
pittige olijfolie


Verder heb je nodig


Bakplaat bekleed met bakpapier

Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat
Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat
Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat
Hartige taart met tomaten en comtékaas van de plaat

Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi het deeg en bekleed de vorm. Plak de plakjes met water aan elkaar. Prik het deeg op diverse plekken in met een vork. Snij de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste kapje weg. Rasp de comté. Verwarm de oven voor op 200° C.
Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit met een flinke laag geraspte Comté vermengd met de geraspte belegen kaas. Leg daarop in één laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en oregano. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. (Olijfolie met een beetje chili)

Bereidingswijze

Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

Serveertip

Lekker op een buffet maar ook heerlijk als een vegetarisch hoofdgerecht met een salade.

Bron

Aangepast recept



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top