Crostini met tomaat- en of tonijnsalade

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Crostini met tomaat- en of tonijnsalade

    Crostini met tomaat- en of tonijnsalade

    Crostini met tomaat- en of tonijnsalade

Heerlijke crostini die je goed kunt voorbereiden. Vlak voor het serveren alleen de crostini beleggen. De rest kan de dag ervoor al. Het was een groot succes op ons feestje.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
2 stokbroden in plakjesvan plm. 1 1/2 cm -
olijfolie -
3 tenen knoflook (uit de pers) -
500 gram Roma tomaten (ontpit) -
1 bosje of pakje basilicum -
Peper, zout -
1 groot blik tonijn -
1 kleine ui (fijngesneden) -
Kappertjes -
Mayonaise
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Plakjes stokbrood aan beide zijden insmeren met olie en geperste knoflook. Brood aan beide zijden licht roosteren. (kan dag tevoren)
Tomatensalade:
Pitjes en vocht uit tomaten verwijderen. Tomaten heel fijn snijden. Vermengen met basilicum, peper en zout.
Tonijnsalade:
Tonijn laten uitlekken en heel fijnmaken. Vermengen met ui, kappertjes en mayonaise.

Bereidingswijze

Vlak voor opdienen brood beleggen met tomaatsalade of tonijnsalade.

Serveertip

Lekker bij de borrel of een buffet

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten