Carpaccio van rauwe ham of Parmaham met rucola en walnoten

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2007

Een heerlijke salade die heel snel klaar is. Gebruikt bij een buffet maar ook heerlijk als voorgerecht bij een Italiaans etentje.
In plaats van walnoten zijn pijnboompitten ook erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje rucola -
100 gram dunne plakjes Parmaham of andere rauwe ham -
50 gram geroosterde walnoten (walnoten droog in een droge koekenpan roosteren) -
1/2 bakje gehalveerde kerstomaatjes -
Dressing van 1 eetl.balsamico-azijn,3 eetl. olijfolie, 1/2 eetl. honing, 2 theel. mosterd en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sla over platte schaal verdelen. Plakken ham doormidden snijden. Dan dubbelvouwen. Plakken Parmaham, geroosterde walnoten en kerstomaatjes verdelen over de sla.
Dressing kloppen.

Bereidingswijze

Dressing over salade verdelen.

Serveertip

Lekker met stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kimbaminou avatar
kimbaminou 17-04-2008

Dit lijkt me lekker, neem ik graag mee.

vliliane avatar
vliliane 12-10-2007

Zo een slaatje lust ik altijd. Veel groetjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten