Stoofperen met hertenbiefstuk
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 44 personen
* 4 stoofperen
* 1 sinaasappel
* 1 kruidnagel
* 400 ml cranberrysap
* 75 gram suiker
* 1 kaneelstokje
* 300 gram paddestoelenmelange
* 4 hertenbiefstukjes a 125 gram
* 2 sjalotjes
* 1 teentje knoflook
* 2 takjes peterselie
* zout en peper
* 3 eetlepels boter
* 1 theelepel gedroogde tijm
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalotjes. Hak de peterselie fijn. Schil de peren. Was de sinaasappel en schil hem zeer dun. Steek de kruidnagel in de schil. Breng in een pan het cranberrysap met de suiker, kaneelstokje en sinaasappelschil aan de kook. Stoof de peren 1 uur afgedekt op zacht vuur tot ze zacht zijn. Veeg de paddestoelen schoon en snijd het in stukken.
Bereidingswijze
Bestrooi, als de stoofperen gaar zijn, de hertenbiefstukjes met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes in 4 minuten rondom goudbruin en van binnen rose. Neem het vlees uit de pan en laat het op een warm bord afgedekt met alu-folie rusten. Bak de sjalotjes, paddestoelen en tijm in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook er boven uit. Breng de paddestoelen op smaak met zout en peper. Verdeel de stoofperen en biefstukjes met de paddestoelen over 4 borden. Garneer het gerecht met peterselie.
Bron
Super
Serveertip
Lekker met Vlaamse frieten