1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Zelfrijzend bakmeel
  5. HerfstCake

HerfstCake

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2007

Ingrediënten 4 personen


10 bitterkoekjes
0.5 dl Amaretto
150 gram zachte boter
150 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram gepelde walnoten
poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 peren
zout



HerfstCake
HerfstCake

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk de likeur erover. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag.

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag.

Schep het beslag in een ingevette springvorm en verdeel de noten erover. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.


Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Snijd de cake in stukken. Zet een punt cake op ieder bord, bestrooi met poedersuiker.

Bron

Life and cooking



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (35)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top