Zeilerskost

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Zeilerskost

    Zeilerskost

    Zeilerskost

Eenpansgerecht waar je van blijft eten! :9~
Hoeveelheid is voldoende voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen, maar je kan eenvoudig zelf de hoeveelheden vermeerderen

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
  • 500 gram sperciebonen (vers of uit blik/pot)
  • zak krielaardappeltjes (+/- 450 gram.)
  • 1 grote ui
  • 1 rookworst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Ui snijden (niet te fijn, niet te grof)
  • Rookworst in plakjes snijden
  • Bij het gebruik van verse sperciebonen: deze gaar koken
  • Bij het gebruik van sperciebonen uit blik/pot: uit laten lekken
  • Bouillon maken (+/- 0,3 l)

Bereidingswijze

  • Ui glazig bakken
  • Rookworst en krieltjes even meebakken
  • Bouillon, paprikapoeder en laurierblaadje toevoegen
  • Aan de kook brengen, vuur laag zetten en +/- 15 min. met de deksel op de pan laten koken
  • Sperciebonen toevoegen en doorwarmen
  • Wanneer de aardappels gaar zijn, is het klaar!

Bron

Recept van mijn moeder

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ilsevandenberg avatar
ilsevandenberg

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten