Zeilerskost

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2007
  • Zeilerskost

    Zeilerskost

    Zeilerskost

Eenpansgerecht waar je van blijft eten! :9~
Hoeveelheid is voldoende voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen, maar je kan eenvoudig zelf de hoeveelheden vermeerderen

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
  • 500 gram sperciebonen (vers of uit blik/pot)
  • zak krielaardappeltjes (+/- 450 gram.)
  • 1 grote ui
  • 1 rookworst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Ui snijden (niet te fijn, niet te grof)
  • Rookworst in plakjes snijden
  • Bij het gebruik van verse sperciebonen: deze gaar koken
  • Bij het gebruik van sperciebonen uit blik/pot: uit laten lekken
  • Bouillon maken (+/- 0,3 l)

Bereidingswijze

  • Ui glazig bakken
  • Rookworst en krieltjes even meebakken
  • Bouillon, paprikapoeder en laurierblaadje toevoegen
  • Aan de kook brengen, vuur laag zetten en +/- 15 min. met de deksel op de pan laten koken
  • Sperciebonen toevoegen en doorwarmen
  • Wanneer de aardappels gaar zijn, is het klaar!

Bron

Recept van mijn moeder

Laatste reacties

marcdepester avatar
marcdepester 09-03-2008

nemen we mee naar antwerpen ilse thx

herfre avatar
herfre 27-11-2007

reactie van Herman Een goed en makkelijk recept. Echt een blijvertje wat het hele jaar gegeten kan worden. Een beetje afgieten is wel beter, en komt de smaak ten goede.

ilsevandenberg avatar
ilsevandenberg 14-11-2007

Nee, je hoeft het niet af te gieten. Doordat de kruiden ook nog heel erg in het vocht achterblijft, is het juist lekker dit gerecht met wat vocht te eten.

song1973 avatar
song1973 30-10-2007

Ongetwijfeld een hele domme vraag, maar moet het geheel worden afgegoten?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten