1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zeilerskost

Zeilerskost

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2007

Ingrediënten 3 personen


  • 500 gram sperciebonen (vers of uit blik/pot)
  • zak krielaardappeltjes (+/- 450 gram.)
  • 1 grote ui
  • 1 rookworst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje



Zeilerskost
Zeilerskost
Zeilerskost
Zeilerskost

Eenpansgerecht waar je van blijft eten!
Hoeveelheid is voldoende voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen, maar je kan eenvoudig zelf de hoeveelheden vermeerderen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Ui snijden (niet te fijn, niet te grof)
  • Rookworst in plakjes snijden
  • Bij het gebruik van verse sperciebonen: deze gaar koken
  • Bij het gebruik van sperciebonen uit blik/pot: uit laten lekken
  • Bouillon maken (+/- 0,3 l)

Bereidingswijze

  • Ui glazig bakken
  • Rookworst en krieltjes even meebakken
  • Bouillon, paprikapoeder en laurierblaadje toevoegen
  • Aan de kook brengen, vuur laag zetten en +/- 15 min. met de deksel op de pan laten koken
  • Sperciebonen toevoegen en doorwarmen
  • Wanneer de aardappels gaar zijn, is het klaar!

Bron

Recept van mijn moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilsevandenberg


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilsevandenberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top