Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kerrie uiensoep

Kerrie uiensoep

Door: brando70

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2007

Ingrediënten 6 personen


125 magere spekreepjes * 15 gram boter * 500 gram in ringen gesneden uien * 1 eetlepel tarwebloem * 2 eetlepels kerriepoeder * 1 flesje basis voor uiensoep * 6 sneetjes stokbrood * 6 eetlepels geraspte belegen kaas * peper.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in de hete boter op een halfhoog vuur uit. Voeg de uien toe en bak ze in 5 minuten glazig. Strooi de bloem en het kerriepoeder erover en roer alles goed om. Voeg beetje bij beetje de basis voor de uiensoep en 1 1/2/ liter water toe en breng alles al roerend aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken. Rooster intussen de sneetjes stokbrood mooi lichtbruin. Verdeel de kaas erover. Schep de soep in hittebestendige kommen en leg de sneetjes stokbrood erin. Laat de kaas onder de hete grill smelten. Bestrooi met peper naar smaak en serveer direct.

Bron

C1000



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top