
Ingrediënten:
6 vijgen
vloeibare honing
250 gr geitenkaas
4 handjes slabladeren
4 eetlepels honing-mosterddressing
Een oven met grill
Herfstgerecht: salade met gegrilde geitenkaas en verse vijgen.
Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze met honing. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze plakjes kaas dan bij de vijgen op de bakplaat.(Let erop dat je wat ruimte tussen de vijgen en de kaas laat). Zet de grill aan en schuif je bakplaat ongeveer 12 ? 15 cm onder de grill tot dat de kaas begint te borrelen en de vijgen beginnen te karamelliseren.
Maak de sla aan met een honing-mosterddressing en verdeel alles over 4 borden. Leg als laatste de gegrilde vijgen en kaas erop.
Wijntip!
Carmen Sauvignon Blanc
Michel Laroche Sauvignon Blanc
Tijdschrift Wijnhandelaar
jkraanen 30-08-2012
Heerlijk, ik heb dit vandaag klaargemaakt, zó snel klaar en zó lekker! Dit ga ik vaker maken.