Brik

  • Internationaal,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-10-2007

Het gerecht van Tunesische Brik. Gegeten tijdens de Ramadan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 peterselie
1 aardappel
tonijn in olie
4 eieren
4 loempia vellen
Peper
Zout
Zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui fijnsnijden
Peterselie fijnsnijden
Aardappel koken/bakken en in blokjes snijden
Tonijn uit de blik halen (zonder olie)
Dit alles mengen

Bereidingswijze

Mix van ui, peterselie, aardappel en tonijn op een loempiavel
Zijkanten van loempiavel vrijhouden en in het midden een kuil maken
Een rauwe ei in de kuil en peper en zout eroverheen
Loempiavel als driehoek vouwen en aan de 3 zijkanten goed vasthouden
Bakken in olie en tussendoor zijkanten goed dichthouden totdat de loempiavel goudbruin is gebakken

Bron

Gekregen van een zeer gastvrije Tunesische familie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten