Moussaka

  • Grieks, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2007
  • Moussaka

    Moussaka

    Moussaka

Nu eens een moussaka die niet zo lang duurt! Oké, over het algemeen geldt: hoe langer iets pruttelt hoe lekkerder, maar ja, we hebben allemaal wel eens wat minder tijd. En echt, deze moussaka is ook heel erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aubergines; 400 g lamsgehakt; 500 g aardappelen; 1 blikje gepelde tomaten; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook; 1 el olie; citroensap; zout; peper; 1 tl gedroogde oregano; 1 dl slagroom; 200 g geraspte kaas (pittig); 1 ei
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 645,95 kcal
Koolhydraten 34,72 g
Eiwitten 42,81 g
Vetten 35,82 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de aardappelen 10 minuten en giet ze af. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Was intussen de abuergines en snijd ze in dunne plakken, besprenkel met het citroensap. Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehaktmengsel. Voeg daarna de aubergines toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorbakken. Meng in een kom de slagroom, ei en de helft van de geraspte kaas. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het gehakt-aubergine mengsel en eindig met een laagje aardappelschijfjes. Schenk de slagroom er over en bedek met het restant geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.

Bron

groter groeien, maar wel aangepast

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

crbakker avatar
crbakker 07-08-2009

Ook met rundergehakt prima te eten. Ik had het gevoel dat er wat meer aardappel bij mocht, maar misschien komt dat vanwege mijn erg brede overschaal. Maar lekker was het wel!

icelanor avatar
icelanor 30-10-2007

Hoi, heb afgelopen weekend jouw moussaka gemaakt, maar dan met runder gehakt. het was erg lekker goed gelukt en niet moeilijk, Bedankt!

alidada avatar
alidada 13-10-2007

Hoi Paulien, Ik heb zelf twee recepten van Moussaka die ik eerst uit wil proberen voordat ik er een van op Smul zet. Ik heb in Rhodos geweldig lekkere Moussaka gegeten. Maar dit recept van jou wil ik ook proberen. Het staat dus nu in mijn kookboek. Groetjes Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten