noedel salade met gamba's

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
pakje wok noedels
blikje coco's melk
rood pepertje
bosuitjes
sugar snaps
citroen gras
ketjap
knoflook
koriander(vers)
gember(vers)
gamba's (18 a 24)
citroen
peper en zout
kerrie poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

kook de noedels beet gaar, en spoel het koud anders gaard het door en wordt het te slap.
De sugar snaps even de kook er over(ook beet gaar en ook koud spoelen).
Coco'smelk in een kom, met daarin geraspte gember, scheutje ketjap, kerrie poeder, peper en zoet, 2 tenen knoflook geperst, fijn gehakt citroen gras. En zet er dan even de staafmixer in.
Neem de noedels en doe daarin, in ringetjes geseden bosuitjes, pepertje, de sugar snaps, grof geseden koriander en de coco's melk.
Hussel het voorzichtig door elkaar.(dit kan van te voren klaar gemaakt worden, zelfs goed voor de smaak) Pel de gamba's maar laat het staartje er aan, doe ze in een schaal met 3 tenen knoflook geperst, wat ketjap en citroensap, en laat dit lekker marineren.
Vlak voor het serveren de gamba's in wat olie baken tot ze rose zijn, niet te lang anders worden ze droog.
Doe wat noedelsalade in een schaatje met daarop 3 a 4 gamba's en een blaadje koriander

Bron

eigen recept

Laatste reacties

loverina88 avatar
loverina88 08-04-2015

Persoonlijk denk ik dat het lekkerder is als de groentes even gefruit zijn in de pan. Leuk recept om mee te variëren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten