Boquerones

  • Spaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-03-1999

een tapa die uit andalucia komt, erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. verse ansjovisjes,
zout met dikke korrel,
witte wijnazijn,
olijfolie (virgen),
1 teentje knoflook fijn gehakt,
peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maak de ansjovisjes goed schoon, snij het kopje eraf en meestal kun je dan gelijk het ruggegraatje meetrekken. Spoel ze goed uit met koud water leg ze in een schaal en strooi er de zout over en bedek het met de wijn azijn. Laat dit zo'n 10 uur staan totdat de ansjovisjes volledig wit geworden zijn. Laat ze goed uitlekken en leg ze op een serveerbord. Strooi er de peterselie en de knoflook over en bedek het met olijfolie. Laat het zo nog minstens een uur voor serveren marineren.

Serveertip

Met wat brood en andere tapas, zonnetje, drankje en genieten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

carimar avatar
carimar 28-07-2001

Heb hem bij mijn favorite gezet ben bezig tapas van Ferran Adria ( El Bulli Rosas) te vertalen en op mijn pagina te zetten. Adios i hasta luego Marjon desde Costa Brava

pommetje avatar
pommetje 26-09-1999

Zon zee strand en boquerones, ik waan me weer op vakantie. Heerlijk dankjewel. Pommetje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten